youbesanta

Γίνε εσύ ο Άγιος Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα!

«Πως σου φαίνεται το να μπορείς να δωρίζεις συνεχώς με κάθε online αγορά σου σε οργανώσεις που θες;  Και όλα αυτά χωρίς επιπλέον κόστος για σένα; Ο κόσμος σε έχει ανάγκη, ειδικά τώρα οφείλεις να γίνεις ο Άγιος Βασίλης τους. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να γίνεις ο ήρωάς τους και σε περιμένουν. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από αυτό.» Απαντάει η Αγάπη και ο Άγγελος την κοιτάει εντυπωσιασμένος.

Η ιστορία της Αγάπης και του ‘Άγγελου, μια ιστορία που είναι δική μου, ίσως και δική σου, σίγουρα δική μας!

Από μικροί, αχώριστοι φίλοι μέχρι που οι δρόμοι τους χώρισαν γιατί ο Άγγελος έφυγε για δουλειά στην Ελβετία. Εκείνη, πλέον σε μια δουλειά που αγαπάει, ταξιδεύοντας στο κόσμο μέσα από αυτή και πάντα κοντά στους δικούς της. Εκείνος, ένας πνευματώδης άνθρωπος, που κυνηγάει τα όνειρα του, νοιάζεται τους ανθρώπους του.

Τα χρόνια πέρασαν και συνέχισαν να βγαίνουν για καφέ…διαδικτυακά! Ωστόσο, φέτος τα Χριστούγεννα, ο Άγγελος αποφασίζει να γυρίσει μόνιμα στην Ελλάδα και να κάνει έκπληξη στην Αγάπη.  

Έτσι και έγινε! Ο Άγγελος κλείνει τα αεροπορικά του και ξεκινάει να μαζέψει τα πράγματα.

Το βράδυ πριν την πτήση του είδε ένα περίεργο όνειρο. Περπατούσε σε μια ανηφόρα μόνος του χωρίς τέλος. Λίγο πριν τη κορυφή, η ανηφόρα γινόταν μεγαλύτερη! Εκεί συνάντησε ένα παιδάκι που τον πήρε από το χέρι και περπάτησαν μαζί. Και τα κατάφερε. Έφτασε στη κορυφή. Το επόμενο πρωί ο Άγγελος ήταν σκεπτικός σχετικά με τη σημασία του ονείρου. Γρήγορα ξεχνιέται βέβαια, αφού ένα μήνυμα της Αγάπης τον κάνει πανευτυχή. Στην πτήση αναλογιζόταν εμπειρίες, συνειδητοποιώντας πως κυνηγώντας τα όνειρα του είχε αφήσει πίσω τον εαυτό του!

Η ώρα ήρθε και εκείνος έφτασε! Αφού χαιρέτησε τους δικούς του, πάει να κάνει έκπληξη στην Αγάπη που του είχε πει στο μήνυμα ότι θα έβγαινε για να γιορτάσει την προαγωγή της. Συναντιούνται σαν να επρόκειτο για Χριστουγεννιάτικο θαύμα. Γεμάτοι δάκρυα και ευτυχία γιορτάζουν και κανονίζουν τον πρώτο καφέ, αυτή τη φορά από κοντά.

Την επόμενη μέρα, βγαίνουν στο αγαπημένο τους μέρος με τη Αγάπη να παίρνει μαζί τον αχώριστο φίλο, το laptop της, για να του δείξει τα μυστικά της που θα ανατρέψουν τη νοοτροπία του.

«Θέλω να μου πεις τα πάντα», λέει η Αγάπη.

«Το project στην Ελβετία, τελείωσε, επομένως θεώρησα πως ήταν μια καλή στιγμή να γυρίσω, μόνιμα πίσω σε εσάς», απαντάει ο Άγγελος χαμογελώντας με την Αγάπη να ακούει έκπληκτη!

«Οι εμπειρίες που έζησα ήταν ανεκτίμητες, ήμουν τυχερός στην καριέρα μου. Συνειδητοποίησα πως κυνηγούσα μόνιμα την ευτυχία που νόμιζα πως θα είχα μόλις έφτανα τα επαγγελματικά μου στο σημείο που ήθελα. Αλλά τελικά ποτέ δεν έφτασα εκεί συναισθηματικά», λέει ο Άγγελος και επαναφέρει στη μνήμη του όνειρο που είχε δει που δε μπορούσε να φτάσει ποτέ στη κορυφή μόνος του.

«Την ευτυχία και τη συναισθηματική ολοκλήρωση δε θα στη φέρει η εργασία μόνο.», είπε η Αγάπη αγκαλιάζοντάς τον. Η Αγάπη βρίσκει την ολοκλήρωση μέσα από τη πράξη του να συνεισφέρεις.

«Είσαι  ακόμα τόσο αισιόδοξη όσο σε άφησα», λέει ο Άγγελος γελώντας!

«Χριστούγεννα! Η εποχή για να αποκτήσεις λίγη αισιοδοξία, η εποχή να δεις τα καλά της ζωής, να κάνεις μερικά από αυτά παρόλα όσα συμβαίνουν. Το δικό μου μυστικό της ευτυχίας και η συμβουλή μου για σένα είναι το να προσφέρεις. Δε μπορεί να υπάρξει καλύτερο συναίσθημα. Δοκίμασε!», λέει γεμάτη σιγουριά.

«Υπάρχουν παντού ανάγκες. Πώς να ξεκινήσω, πως να διαλέξω ποιον να βοηθήσω;», απορεί ο Άγγελος!

«Θυμήσου τι σου είπα! Οι περισσότεροι πλέον αγοράζουμε διαδικτυακά. Αρκεί ένα κλικ μέσω του YouBeHero τη πρώτη ελληνική πλατφόρμα που επιτρέπει να κάνεις μια δωρεά μέσω των αγορών σου.», συνεχίζει η Αγάπη.

«Έχεις δίκιο! Και το καλύτερο είναι πως όλος ο κόσμος μπορεί να κάνει δωρεές τόσο απλά, να γίνουν όλοι ήρωες. Σκέψου πόσα χαμόγελα θα υπάρξουν αν όλοι συμμετέχουμε σε αυτό, απλά από μια οθόνη», απάντησε ο Άγγελος, σημειώνοντας την ηλεκτρονική διεύθυνση του YouBeHero, ώστε να μπει στη πλατφόρμα για να αγοράσει τα Χριστουγεννιάτικα δώρα!»

H Αγάπη κοιτάζει πανευτυχής, «Βλέπεις; Την ευτυχία δεν την φτάνεις, την ευτυχία την φτιάχνεις!»

Το κινητό χτυπάει. Ο  Άγγελος ξυπνά!

«Πάλι σε πήρε ο ύπνος; Με έστησες και στον διαδικτυακό μας καφέ.», λέει γελώντας η Αγάπη.

Μπερδεμένος, ευτυχισμένος, διαφορετικός συνειδητοποιεί πως όλα ήταν ένα όνειρο που θα ακολουθήσει, όμως, πιστά.

Ο υπολογιστής ανοίγει, ο καφές ετοιμάζεται και οι δυο φίλοι μιλάνε και ανταλλάσσουν τα Xριστουγεννιάτικα δώρα τους μέσα από το YouBeHero.

Αν σου άρεσε μοιράσου το

About The Author

Leave A Comment?