Νέο κείμενο έναρξης νέας χρονιάς με άνδρα που γράφει στο σημειωματάριο σε κιτρινο τραπέζι γραφείου.

Για μια πραγματικά Kαλή Xρονιά

Στην εκπνοή του 2023 ξεκινά δειλά-δειλά η καταγραφή των προσωπικών στόχων και τα σχέδια για τη νέα χρονιά. Για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι απαραίτητο να κάνουμε έναν απολογισμό και μια αξιολόγηση της χρονιάς που πέρασε και να φτιάξουμε ένα αναλυτικό πρόγραμμα στόχων για το 2024. Σαφώς, η αφοσίωση στην προσωπική ανάπτυξη απαιτεί πολλά περισσότερα από μια απλή λίστα, ωστόσο, η επιτυχία βασίζεται στις προτεραιότητες και στην καλλιέργεια της πιο βελτιωμένης εκδοχής του εαυτού μας. Για μια πραγματικά καλή χρονιά, χρειάζεται μια επανεκκίνηση ψυχική και σωματική. Πώς, όμως, θα το πετύχουμε αυτό;

Αλλαγή συνηθειών

Τι είναι αυτό που πραγματικά κρατάει κάποιον πίσω; Οι συνήθειες που δεν συνάδουν με τους στόχους του. Τα σχέδια που κάνουμε πρέπει να είναι ρεαλιστικά και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προτιμήσεις μας. Μόνο έτσι μπορούμε να τα υλοποιήσουμε. Επομένως, φροντίζουμε οι στρατηγικές για τη νέα χρονιά να αντανακλούν πράγματι την προσωπικότητά μας.

Προσφορά

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η κοινωνική προσφορά και οι δωρεές συμβάλλουν στην διατήρηση της ψυχικής υγείας και στην ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Οι επιτυχημένες κοινωνικές εκστρατείες, τα φιλανθρωπικά έργα και η κοινωνική αλληλεγγύη ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και βοηθούν τους ανθρώπους να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά το άγχος και τις στρεσογόνες καταστάσεις στην καθημερινότητά του. Άρα, το να κάνεις καλό, σου κάνει καλό!

Κοινωνική ευθύνη

Αναμφίβολα, το 2023 ήταν ένα έτος με πολλές αρνητικές ειδήσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως είναι λογικό, η πληθώρα τραγικών συμβάντων στην επικαιρότητα δημιουργεί ένα αίσθημα φόβου, ανασφάλειας και απογοήτευσης. Πέρα, λοιπόν, από τον εθελοντισμό και τις αλτρουιστικές δράσεις, υπάρχει ανάγκη για προωθητικές ενέργειες και κοινωνική συμβολή. Με λίγα λόγια, ας μην μένουμε αμέτοχοι και ας θέσουμε στις πρωτοβουλίες ανάπτυξης για το 2024 τον στόχο της ατομικής υπευθυνότητας. Σημασία έχει το «εμείς», όχι το «εγώ».

Μοίρασε «αγάπη»

Ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις λένε οι παλιοί ή αλλιώς ό,τι δίνεις, παίρνεις! Για πάρει κάποιος αγάπη και φροντίδα, πρέπει πρώτα να δώσει. Όχι μόνο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά σε όλους τους οικείους του. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας ζητήσουν βοήθεια οι δικοί μας άνθρωποι, αρκεί να ξέρουν ότι θα βρισκόμαστε δίπλα τους οτιδήποτε κι αν προκύψει!

Πρόσω ολοταχώς

Η συνέχεια προς τα εμπρός προϋποθέτει το ξεκαθάρισμα του παρελθόντος. Κάνουμε, λοιπόν, εκκαθάριση στα πάντα! Οι προβλέψεις για το μέλλον, οι προοπτικές και οι επιδόσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το σημείο εκκίνησης μας. Πώς ξεκινάμε; Με ποιους; Τι θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε; Πού αποσκοπούμε; Χρωστάμε στον εαυτό μας να του δώσουμε αυτές τις απαντήσεις, να τον φροντίσουμε και να τον προστατεύσουμε από κάθε τι τοξικό, τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία.

Νέα χρονιά-νέες αρχές

Μια ανάσα πριν από το 2024 και αποφασίζουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, ώστε να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς! Ας εντάξουμε στο πρόγραμμά μας έναν στόχο που θα μας δίνει κίνητρο να προσπαθούμε. Μπορεί να είναι μια καινούργια δραστηριότητα, ένα χόμπι που μας ευχαριστούσε, ακόμα και μια απλή καθημερινή πράξη που μας γεμίζει ευεξία και ευχαρίστηση.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν είναι υλικά αγαθά, αλλά οι μικρές απλές πράξεις. Ένα «καλημέρα» με χαμόγελο, ένας ζεστός πρωινός καφές, ένα «ευχαριστώ» γεμάτο ευγνωμοσύνη, ένα «είμαι δίπλα σου», ένας στόχος που επετεύχθη. Η νέα χρονιά ας αποτελέσει σημείο εκκίνησης για ένα πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον που θα επέλθει μέσω της σταθερής προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Μέσω της YouBeHero κάνουμε αυτές τις επιδιώξεις πραγματικότητα και γινόμαστε «ήρωες» προσφέροντας, για μια πραγματικά καλή χρονιά!

Αν σου άρεσε μοιράσου το

Leave A Comment?