Γιορτή μητέρας

Μητέρες που άλλαξαν την ιστορία του σύγχρονου κόσμου.

Αναρωτιέστε πότε είναι η γιορτή της μητέρας; Αναρωτιέστε τώρα τι δώρο να της αγοράσετε; Φέτος κάντε της ένα δώρο με διπλό νόημα χωρίς επιπλέον κόστος.

Το YouBeHero τιμάει την ημέρα της μητέρας με μια σειρά από αναρτήσεις αφιερωμένες στην επιτομή της έμπνευσης. Την γυναίκα που ανατρέφει ένα παιδί σε έναν ενήλικα και διδάσκει στον κόσμο την άνευ όρων αγάπη.

Φέτος στις 12 του Μάη, γιόρτασε την ημέρα της μητέρας με ένα διττό δώρο. Ένα προς την μαμά σου και ένα προς μια οργάνωση που σε ‘χει ανάγκη.

«Μητέρα σημαίνει Θεός στα χείλη και στις καρδιές των μικρών παιδιών»

Μην αφήνεις καμία δωρεά να πηγαίνει χαμένη!
«Μητέρα σημαίνει Θεός στα χείλη και στις καρδιές των μικρών παιδιών».

Η μητέρα του Bill Gates, Mary, έγραψε σε μια κάρτα γάμου στον γιο της μια πρόταση που ποτέ δεν ξέχασε, εν μέρει λόγω του ότι η Mary Gates έφυγε από τη ζωή μόλις 6 μήνες μετά από τον γάμο του Bill. «Από αυτούς που πολλά τους δίνονται, πολλά προσδοκώνται». Αυτή η κάρτα άφησε ένα μεγάλο σημάδι στην συνείδηση του Bill και αποτέλεσε έναν από τους λόγους για την ίδρυση της οργάνωσης Bill & Melinda Gates.

«Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας. Είναι ένα βήμα προς την επιτυχία» είχε πει η Έλλη Στασινοπούλου. Ήταν εκείνη που έκανε την κόρη της να πιστέψει πως τα όνειρα της μπορούν να πραγματοποιηθούν με θέληση για εργασία. Ήταν η αγάπη, η φροντίδα και η πίστη της σε εκείνη που την έκαναν ικανή να «σπάσει» το κλισέ πως ένα 16-χρονο κορίτσι από την Ελλάδα δεν μπορεί να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Cambridge.

«Μου είπε να κρατήσω τα πόδια μου κολλημένα στο έδαφος.» έγραψε o Richard Branson σε ένα κείμενο αφιερωμένο στην μητέρα του. Ήταν εκείνη που του είπε να μην αφήσει την φήμη να του θολώσει το μυαλό και τα χρήματα να τον διαφθείρουν. Με την μητέρα του έχουν βοηθήσει στην ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (International Centre for Missing & Exploited Children).

«Η πίστη της μητέρας μου προς εμένα είναι ο λόγος που αποδέχθηκα το ταξίδι της ζωής μου και έφτασα να γίνω διευθυντικό στέλεχος του Facebook». Η Sheryl και η αδερφή της πίστεψαν ότι μπορούσαν να κάνουν τα πάντα. Χάρη στη μητέρα τους που ήταν πάντα δίπλα τους και τις εμψύχωνε όταν τα πράγματα πήγαιναν στραβά. Αν δεν ήταν η Sheryl (και κατ’ επέκταση η μητέρα της πίσω από ‘κείνη) πολύ πιθανόν να μην διάβαζες αυτήν την ανάρτηση τώρα.

Η μητέρα του Stevie Wonder από την αγάπη της για τα παιδιά της, πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να καταφέρει να τα μεγαλώσει. Προερχόμενη από διαλυμένη οικογένεια η ίδια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και βοήθησε όχι μόνο στην ανάδειξη του γιου της, αλλά και στην συγγραφή κάποιων τραγουδιών του! Για χρόνια των πήγαινε σε γιατρούς και σε «θεραπευτές της πίστης» ελπίζοντας πως θα βρει μια λύση για την ανάκτηση της όρασης του γιου της. Όσο ακόμα ήταν μικρός, ο Stevie, έδειξε στη μητέρα του ότι ακόμα και έτσι, η ζωή ήταν ωραία. «Ανησυχώ γιατί δεν μπορώ να είμαι πάντα δίπλα σου για να σε προσέχω. Ανησυχώ γιατί φοβάμαι πως δεν θα είσαι ευτυχισμένος γιατί πάντα θα εύχεσαι να έβλεπες. Και δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω» και ο Stevie της απάντησε λέγοντας: «Μην στεναχωριέσαι μαμά. Εγώ δεν στεναχωριέμαι…»

Η δικές μας μητέρες.

Μητέρες που ανατρέφουν τα παιδιά τους με υψηλές ηθικές αξίες και χαράζουν την δύναμη στην προσωπικότητα των παιδιών τους, είναι οι ηρωίδες της σύγχρονης εποχής. «Μητέρα σημαίνει Θεός στα χείλη και στις καρδιές των μικρών παιδιών». Ας γιορτάσουμε αυτή την σχέση με μια φωτογραφία, μια πρόταση, ένα emoji. Ακόμα και αν δεν είμαστε μαζί. #shesmyhero #youbehero

Αν σου άρεσε μοιράσου το

About The Author

Leave A Comment?