SEO_TRAFFIC

SEO Traffic: Αυξήστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της Οργάνωσής σας.

Αυξήστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της οργάνωσής σας με απλές στρατηγικές.

Έχετε κάνει τα πάντα!
Έχετε ακολουθήσει πιστά όλες τις οδηγίες από τα διαδικτυακά μαθήματα του  αγαπημένου σας SEO Expert τον προηγούμενο μήνα και εφαρμόσατε ότι όλες τις συμβουλές από  τα άρθρα που διαβάσατε.

Ωστόσο η επισκεψιμότητα στην σελίδα σας έμεινε ίδια, ίσως και να μειώθηκε!

Αυξήστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας: Optimization, SEO, Google Search

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν ιστοσελίδες είναι να τραβήξει τη προσοχή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ειδικά το blog της οργάνωσής σας, θέλετε τόσο να πάει καλά για να δείτε περισσότερο κόσμο να προσφέρει!

Ας δούμε 5 έξυπνα tips για να δείτε τα Google Analytics όπως ποτέ δεν είδατε και τα στατιστικά σας να ανεβαίνουν γοργά, χωρίς να χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικού.

Ξεκινώντας από έναν βασικό διαχωρισμό, πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν δύο τύποι επισκεψιμότητας στο site σας.

Οργανικά (δωρεάν traffic)

Γίνεται φυσικά, μέσω σταθερού, συνεχή και ποιοτικού περιεχομένου, σωστών λέξεων-κλειδιών και άλλων.

Επί πληρωμή

Η ενίσχυση του site της οργάνωσής σας μέσω πληρωμένων διαφημίσεων είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερα clicks άρα άτομα και αυτό το είδος διαφήμισης, έχει διάφορους τρόπους προβολής του περιεχομένου του ιστότοπού σας.

Αναμφίβολα, και οι δύο τύποι είναι σημαντικοί για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους δυο χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα.
Υπάρχει δυνατότητα να διαφημίσετε την ΜΚΟ σας επι πληρωμή αλλά χωρίς να πληρώσετε μέσω του Google Ad Grant. Mε μια μικρή προϋπόθεση να είστε στη λίστα των χωρών που το δικαιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς.  Ωστόσο μια μικρή επένδυση στα γνωστά σε όλους Google Ads, μπορεί να προκαλέσει έκρηξη στο site σου.
Σκεφτείτε έξυπνα, μη διστάσετε!

Παρακάτω αποκαλύπτουμε 5 σίγουρες στρατηγικές για να πετύχετε το στόχο σας:

1. Δημιουγήστε περιεχόμενο, δημιουργήστε με όλο το ταλέντο σας.

(Ο σωστός δημιουργός μπορεί να μην είστε εσείς!)

Γράψτε περισσότερο, γράψτε με συνέπεια, γράψτε σωστά. Σίγουρα για να δημιουργήσετε άψογο περιεχόμενο πρέπει να δώσετε εξαιρετική σημασία τόσο στη ποιότητα, όσο και στη ποσότητα. Το Blog σας χρειάζεται περιεχόμενο το οποίο είναι γραμμένο με συγκεκριμένη στρατηγική. Πριν ξεκινήσετε, ρωτήστε τον εαυτό σας, τους φίλους ή την οικογένεια μερικές καλές ερωτήσεις. Βρείτε το κοινό σας, το κατάλληλο target group, ανακαλύψτε τι αγαπάει, με τι στυλ θέλουν να σας δουν να γράφετε ή τι προτιμάνε. Εντοπίστε τις ανάγκες τους. Αναρωτηθείτε γιατί κάποιος να ξεκινήσει να διαβάζει για την οργάνωσή σας, τους σκοπούς της, το έργο της και άλλα θέματα.

Απαντήστε αυτές τις ερωτήσεις και θα κάνετε μια καλή αρχή τόσο για την σελίδα σας αλλά και θα δείτε τον κόσμο να μοιράζετε το έργο σας. Ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να δώσετε την ευκαιρία σε νέους εθελοντές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να ερευνήσουν και αυτοί τις απαντήσεις.

2. Ασχοληθείτε σοβαρά με τα Keywords.

Οι λέξεις-κλειδιά είναι αυτό που πληκτρολογεί το κοινό σου σε μια μηχανή αναζήτησης. Είναι το θεμέλιο του SEO. Όσο και να ψάχνεστε με νέες γνώσεις, οι λέξεις κλειδιά θα συνεχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτού του είδους Marketing.

Οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες και προϊόντα online καθημερινά. Οι μηχανές αναζήτησης είναι το πρώτο μέρος που επιλέγουν να βρουν το πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν. To νόημα κάθε δραστηριότητας στην αναζήτηση Google είναι να συνδέσει τις αναζητήσεις με την σελίδα της οργάνωσής.

Αυξήστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας: SEO, strategy, marketing,design,meta, keywords, backlinks ,html, google

Έχετε πάντα στο μυαλό  σας πως όταν επιλέγετε λέξεις-κλειδιά χτίζετε το διαδικτυακό μάρκετινγκ και τη στρατηγική σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γνώση του target group είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Χρησιμοποιείστε τα σωστά keywords , αυξήστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της οργάνωσής σας, δείτε τα στατιστικά σας στα ύψη  και κάντε το να συμβεί εντελώς δωρεάν.
Το να προσπαθήσετε να σκεφτείτε μερικές  λέξεις-κλειδιά για το site είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνετε. Υπάρχουν πολλά δωρεάν site που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνά των σωστών keywords και να μάθετε τι ψάχνει περισσότερο το κοινό σας. To Soovle είναι ένα από αυτά και μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό για αρχή.

Ωστόσο, πάντα μπορείτε απλά να μαντέψετε μερικές!

3. Μια εικόνα χίλιες λέξεις!

Που λέγανε και οι παλιοί!

Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε εικόνες, ακόμα και φωτογραφίες που ο ίδιος έχετε τραβήξει για την οργάνωσή σας. Ακόμα και το πως περνάτε στις δράσεις σας (κυρίως αυτό). Το φωτογραφικό υλικό είναι ελκυστικό στο κοινό, ειδικά όταν είναι αστείο, φωτεινό και του ενδιαφέροντος του. Προσέξτε πολύ τα χρώματα των εικόνων σας (και ολόκληρου του site σας).

Υπάρχουν χρώματα που έχουν θετική επιρροή στην ψυχολογία του καταναλωτή ή μάλλον αναγνώστη, και είναι τόσο ελκυστικά, που αρκεί για να κάνει το πολυπόθητο click και να μάθει για την οργάνωσή σας.

Χρησιμοποιήστε πορτοκαλί και κόκκινο αν θέλετε να διαφημίσετε την οργάνωση στο Instagram, μπλε αν θέλετε να αναφερθείτε στην τεχνολογία ή απλά να διασκεδάσετε το κοινό, κίτρινο για να δώσετε μια νότα αισιοδοξίας. Κάνετε το μοναδικό, αξέχαστο και ελκυστικό για να δείτε τις κοινοποιήσεις να εκτοξεύονται. Δοκιμάστε το color wheel του Canva για να ξεκινήσετε.

Επίσης, σου παραθέτουμε και μερικές σελίδες με δωρεάν φωτογραφικό υλικό:

  1. https://www.freepik.com
  2. https://pixabay.com/
  3. https://unsplash.com/

4. Guest blogging. (Τι;)

Όταν έχετε μια ιστοσελίδα ή γράφετε σε ένα ιστολόγιο μπορείτε πάντα να συνεργαστείτε και με άλλες οργανώσεις.

Ναι, καλά ακούσατε, να γράφετε άρθρα για άλλα blogs γιατί αυτό ‘τραβάει’ τους αναγνώστες πίσω στο δικό σας site και επιτέλους βλέπετε αυτήν την αύξηση στα νούμερά σας. Όσο εσείς γράφετε για άλλες σελίδες τόσο περισσότερο θα βλέπετε να ανεβαίνουν τα clicks και στη δική σας σελίδα. Με το τρόπο αυτό, όχι μόνο γίνεστε καλύτερος για εσάς, την ομάδα σας αλλά βάζετε γερά θεμέλια στις συνεργασίες με άλλες οργανώσεις.

Είναι γνωστό πως η μέθοδος αυτή είναι πολύ πιο αξιόπιστη από το να κάνετε ένα απλό post στο site σας και θα σας μάθουν πολλοί περισσότεροι από όσο νομίζετε. Ορκίζονται και οι μεγαλύτεροι γκουρού του marketing γι’ αυτό.

Το κοινό σας έχει δυο λόγους να μπει στη σελίδα. Πρώτον θέλει να δει τι ποστάρατε γιατί ενδιαφέρονται και δεύτερον θα τους οδηγήσει στο site σας.

Μήπως τελικά αυτό ωθήσει και τους άλλους να γράψουν για εσάς;

5. E-Mail Marketing αλλά μη σπαμάρετε!

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει πως όταν μπαίνετε σε μια ιστοσελίδα μπορείτε αν θέλετε να βάλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση προκειμένου να μαθαίνετε τα νέα των οργανώσεων πάντα πρώτοι.

Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται τόσο για να βλέπετε όντως τα νέα μιας οργάνωσης αλλά και για να μαθαίνει η οργάνωση τις προτιμήσεις του κοινού της. Μέσα από στατιστικά μπορείτε να ακολουθήσετε το τι προτιμάνε οι αναγνώστες, τι ψάχνουν και πως να προσαρμόσετε αντίστοιχα και εσείς το περιερχόμενο, ώστε να εμφανίζεστε στις αναζητήσεις περισσότερο.

Αυξήστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας: E-Mail Marketing, Newsletters, no spam, Marketing Strategy, SEO traffic

Τα περισσότερα προγράμματα για E-mail Marketing δίνουν πραγματικές ενημερώσεις και αναλύσεις ,επομένως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε καταλληλά για να βελτιώσετε το site σας.

Μερικές ιδέες για να δώσετε κίνητρα στον επισκέπτη σας να μοιραστεί το e-mail του είναι να δημιουργήσετε διαγωνισμούς που μπορεί να πάρει μέρος, να μοιραστείτε στη διεύθυνση του έξυπνες ιδέες για τα ενδιαφέροντα του, να του δώσετε πρόσβαση σε δωρεάν μαθήματα, σεμινάρια και πολλά ακόμα.

Μη ξεχνάτε, αυξήστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της οργάνωσής σας με το να μάθετε το κοινό σας ωστε να προσελκύσετε περισσότερους.

Όλα τα παραπάνω έχουν έναν στόχο να σας οδηγήσουν στην επιτυχία! Το αν θα τα δοκιμάσετε είναι πάνω σας.
Αν έχετε ακόμα σκέψεις, μη διστάσετε να σχολιάσετε.

Αν σου άρεσε μοιράσου το

About The Author

Leave A Comment?