Save your Hood

Save your Hood: Οι Ήρωες της γειτονιάς σου: Εμείς. 

Θυμάστε πριν από δύο χρόνια που, εν μέσω καραντίνας, στέλναμε μήνυμα τον αριθμό 6 στο 13033 για να ξεπιαστούμε λίγο από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και το netflix και να πάμε καμιά βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς που άλλοτε δεν είχαμε εκτιμήσει τόσο; Ή να ανακαλύψουμε ένα «μυστικό» μέρος της περιοχής μας που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει; Ή απλώς να πιούμε μια μπύρα στο παγκάκι του κοντινού λόφου με την ωραία θέα -γιατί τίποτα άλλο δεν ήταν ανοιχτό; Μάλλον δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ όλα αυτά και ένας από τους (καλούς) λόγους για αυτό είναι η δράση «Save your Hood» που δημιουργήθηκε ακριβώς τότε. Γιατί κάποιοι, όχι μόνο έστελναν το ίδιο 6 και πήγαιναν την ίδια βόλτα, αλλά παράλληλα μάζευαν και εκείνα τα κουτάκια της μπύρας (και όχι μόνο) γύρω από τα παγκάκια άλλων 6, ή ακόμα και κουτάκια μπύρας που δεν υπάρχουν πια. 

Mια παρέα 7 ατόμων…

Συγκεκριμένα ήταν μια παρέα 7 ανθρώπων σε μια μικρή γωνιά στα Τουρκοβούνια της Αθήνας -με πολλά σκουπίδια όμως (3600L για την ακρίβεια). Αυτή έγινε μια τεράστια αλυσίδα με κρίκους σχεδόν κάθε πόλη της Ελλάδος, αλλά και την Κύπρο, την Τουρκία, την Γεωργία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και όχι μόνο. Και το βασικό είναι ότι ξεκίνησε σιγα σιγά (αλλά σταθερά) να αλλάζει τις νοοτροπίες. 

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο λοιπόν, τα 7 άτομα έγιναν πάνω από 36.000 και τα 3600L έγιναν πάνω από 9.5 εκατομμύρια λίτρα σκουπίδια -δηλαδή το 81% της επικράτειας για τους λάτρεις της στατιστικής. Κάθε σαββατοκύριακο πολλές μικρές ή/και μεγάλες παρέες (στις λεγόμενες υπερδράσεις) περνούσαν καλά. Γνώριζαν νέους τόπους -που θα μπορούσαν να είναι και πανέμορφοι- και παράλληλα άλλαζαν κάπως την νοοτροπία των περισσοτέρων -και ιδίως εκείνων που παρακολουθούσαν. Πέρα από το μάζεμα των σκουπιδιών, η βοήθεια των εθελοντών της ομάδας ήταν ουσιαστική και στις περιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου, και αργότερα και στις πλημμύρες, αλλάζοντας όχι μόνο νοοτροπίες, αλλά και επαναφέροντας το νόημα της αλληλέγγυης με όλη τη σημασία της λέξης. 

Ο στόχος όλων είναι ένας!

Ο στόχος όλων ένα υγιές περιβάλλον, αλλά πάνω απ’ όλα η ανάγκη να δράσουμε εμείς οι ίδιοι σήμερα, τώρα. Χωρίς να κατηγορούμε μόνο τους άλλους, τους πραγματικά υπεύθυνους ίσως, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται γρήγορα. Και τα θετικά αποτελέσματα, αλλά και μια ελπίδα που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα να δίνει περισσότερα χαμόγελα για τους παραπάνω στόχους που κατακτιούνται. Όπως και να κολυμπάμε σε θάλασσες χωρίς το πλαστικό περιτύλιγμα από το καλαμάκι -ή το ίδιο το καλαμάκι- δίπλα μας. 

Τσεκάρετε την επίσημη σελίδα της οργάνωσης, μπείτε στα social media, αναδείξτε ένα μέρος που έχει ανάγκη της προσοχής σας και της φροντίδας σας. Οργανώστε δράση εσείς οι ίδιοι, κανονίστε εθελοντικό ταξιδάκι το επόμενο σαββατοκύριακο για κάποια υπερδράση… ποιος ξέρει για που. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει καλή παρέα και καλό σκοπό. Και φυσικά, στηρίξτε την οργάνωση δωρεάν μέσα από τις ηλεκτρονικές σας αγορές μέσω της YoubeHero. https://youbehero.com/gr/cause/save-your-hood 

Site: https://saveyourhood.gr/en/ 

Facebook group: https://www.facebook.com/groups/1597867547063318 

Instagram: https://www.instagram.com/saveyourhood_gr

Αν σου άρεσε μοιράσου το
Tagged:

About The Author

Leave A Comment?