Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Η ΠΟΑμΣΚΠ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης διοργανώνοντας το Συνέδριο «Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα – προκλήσεις – προοπτικές»

Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

H 30η Μαΐου έχει θεσπιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (Multiple Sclerosis International Federation MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής (World MS Day).
Συγκεντρώνει την παγκόσμια κοινότητα της ΠΣ για να δυναμώσει την φωνή των πασχόντων. Για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, να ενημερώσει την Πολιτεία και την Κοινωνία και να γιορτάσει τις επιτυχίες της επιστημονικής κοινότητας.

Φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επέλεξε να τιμήσει την World MS Day με την διοργάνωση ενός διήμερου Πανελλαδικού υβριδικού Συνέδριου, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα στις 28 & 29 Μαΐου 2022. Το θέμα «Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα – προκλήσεις – προοπτικές».

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα κινηθεί γύρω από τις τελευταίας επιστημονικές εξελίξεις στην ολιστική αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες – ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία – και θα ενημερώσει για τις προοπτικές που φέρνουν ελπίδα στα άτομα με ΠΣ και τους φροντιστές τους.

Η ενδεικτική θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει:

  • Νεότερα επιστημονικά δεδομένα στην ΠΣ
  • Αφανή Συμπτώματα της ΠΣ
  • Φροντίδα για τα άτομα με ΠΣ
  • Αποκατάσταση σε άτομα με ΠΣ
  • Δικαιώματα – Παροχές για τα άτομα με ΠΣ
  • Ο ρόλος των δικτύων της ΠΣ στο ταξίδι του ασθενούς και στη διαμόρφωση των Πολιτικών Υγείας
  • Θέματα γονιμότητας Σεξουαλικές δυσλειτουργίες και ορθοκυστικά προβλήματα στην ΠΣ
  • Επικοινωνία ασθενών με επαγγελματίες υγείας
  • Ο ρόλος της διατροφής στη διαχείριση της ΠΣ

Η ΠΟΑμΣΚΠ ευελπιστεί το Συνέδριο να αποτελέσει την αρχή για την εδραίωση ενός θεσμού διάδρασης μεταξύ των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση, της Πολιτείας, των Κοινωνικών Φορέων και των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας.

Έχουν προσκληθεί να απευθύνουν Χαιρετισμό στο Συνέδριο οι Αξιότιμοι: o Υπουργός Υγείας κος Α. Πλεύρης, η Υφυπουργός Υγείας κα Μ. Γκάγκα, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κος Ι. Βαρδακαστάνης.

Έγκριτοι επιστήμονες Νευρολόγοι, Φυσίατροι, Ουρολόγοι, Γυναικολόγοι, Ανδρολόγοι, Σεξολόγοι, Νευροψυχολόγοι, Διατροφολόγοι και πολλοί άλλοι θα είναι εισηγητές των συνεδριών σχετικά με τα συμπτώματα και την διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Παράλληλα θα υπάρχουν παρουσιάσεις από εκπροσώπους Φορέων της Πολιτείας και Πανεπιστημιακούς καθηγητές για θέματα που άπτονται με τον ρόλο των ασθενών και των οργανώσεών τους στην Πολιτική Υγείας. Άλλα θέματα που συμπεριλαμβάνονται είναι η Καθημερινότητα των πασχόντων από ΠΣ, τα δικαιώματα και οι παροχές για τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση και η επικοινωνία χρονίων ασθενών με επαγγελματίες υγείας,

Οι ομιλητές καθώς και περιορισμένος αριθμός ατόμων θα συμμετέχουν στο Συνέδριο με φυσική παρουσία ενώ θα το Συνέδριο θα μεταδίδεται και μέσω livestreaming για το κοινό από όλη την Ελλάδα που θέλει να το παρακολουθήσει.

Ακολουθήστε τα κοινωνικά δίκτυα της ΠΟΑμΣΚΠ προκειμένου να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, να δείτε το Πρόγραμμα και να εγγραφείτε για την παρακολούθησή του.

Facebook https://www.facebook.com/poamskp/
Site www.poamskp.gr
YouTube https://www.youtube.com/user/poamskp
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/29299688/

*Η ΠΟΑμΣΚΠ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της γιατί χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί τα Συνέδριο.

Αν σου άρεσε μοιράσου το

About The Author

Leave A Comment?