Mission & vision statement

Είμαστε οι YouBeHero!

Το όνομα μας προφέρεται ως έξης: Γιου, δηλαδή εσύ. Μπι, γίνε. Χήρο, δηλαδή ήρωας!

YouBeHero

Το YouBeHero ιδρύθηκε το 2019. Ξεκινήσαμε 3 και σήμερα είμαστε περίπου 15 άνθρωποι, όλοι εθελοντές, όλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου. Η βάση μας είναι στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο συνεργαζόμαστε ασύγχρονα και εξ αποστάσεως. Για περίπου 6 μήνες φιλοξενηθήκαμε στο Social Dynamo, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!
Καταρχήν είμαστε πληροφορικάριοι. Λατρεύουμε τους υπολογιστές. Είμαστε designers, προγραμματιστές, δικτυάδες, δημοσιογράφοι, κειμενογράφοι, φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί), φωτογράφοι, κηπουροί, μάγειρες, γονείς και γενικά σκληρά εργαζόμενοι.
Με τόσες πολύπλευρες προσωπικότητες, φέρνουμε στο «τραπέζι» μια μοναδική συνταγή που αφορά το όραμα, την αποστολή και ό,τι συνολικά πρεσβεύει τοYouBeHero.

Η αποστολή (mission statement)

Η δημιουργία δωρεάν, επαναλαμβανόμενων δωρεών προς τις οργανώσεις για την επίτευξη των στόχων τους και η ενημέρωση του κόσμου γύρω από το έργο που παράγουν.

YouBeHero

Πιστεύουμε ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται ακόμα περισσότερο για τις κοινωφελείς οργανώσεις και την κοινωνία συνολικά. Για να φτάσουμε όμως εκεί, απαιτείται εργασία από όλους μας.
Καθοριστικής σημασίας είναι η εκπαίδευση του κόσμου. Χρειάζεται το YouBeHero να γίνει μια συνήθεια, όπως είναι το να πλένουμε τα χέρια μας πριν καθίσουμε να φάμε. Χρειάζεται να γίνουμε όλοι μέρος κάτι μεγαλύτερου από εμάς. Χρειάζεται να έρθουμε πιο κοντά ως κοινότητα.

Το όραμα (vision statement)

Το YouBeHero είναι ένα app που βασίζεται στην κυκλική οικονομία.

Το όραμα μας είναι μια πραγματικότητα, στην οποία οι εργαζόμενοι στον τρίτο τομέα θα είναι συγκεντρωμένοι 100% στο έργο και ταυτοχρόνως θα άγουν μια αξιοπρεπή ζωή, συμβάλλοντας απερίσπαστα στην ευμάρεια μικρών και μεγάλων κοινοτήτων σε ανθρώπινο, ζωικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

YouBeHero

Πως κινούμαστε

Για να πετύχουμε το όραμα μας, συνεργαζόμαστε με ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) που σαν ένα «ευχαριστώ» για τις αγορές των πελατών που τους στέλνουμε, μας δίνουν μια προμήθεια.
Από αυτήν την προμήθεια προκύπτει η δωρεά για την οργάνωση και παράλληλα η χρηματοδότηση για την βιωσιμότητα του YouBeHero.
Στοχεύοντας στην αύξηση των συνεργαζόμενων e-shop επιδιώκουμε να φτάσουμε στο σημείο που θα παράγονται χιλιάδες ευρώ καθημερινά σε δωρεές προς τις οργανώσεις. 
Προβλέπουμε ότι σύντομα, πολλά e-shop θα επιτρέπουν στους πελάτες τους να κάνουν μια δωρεά ανεξαιρέτως αν είναι εγγεγραμμένα μέλοι της πλατφόρμας ή όχι. Μέσα από το API του YouBeHero.
Η ανάδειξη του έργου που προσφέρουν οι άνθρωποι πίσω από τις οργανώσεις είναι καταλυτική για την επιτυχία όλων μας. Για αυτό συνεργαζόμαστε στενά και με μεθοδικότητα προχωράμε παρακάτω.
Το χτίσιμο ενός καλύτερου αύριο, ξεκινάει σήμερα. Ένα βήμα τη φορά.

Τι μας ωθεί – Τι μας εμπνέει 

Μέσα από ένα επιχειρηματικό μοντέλο σαν του YouBeHero θέλουμε να εμπνεύσουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις που ωφελούν όχι μόνο εμάς, αλλά και την κοινωνία εν γένει.
Ενώ θεωρούμε ότι μια ευκατάστατη ζωή έχει σημαίνουσα σημασία, πιστεύουμε πως η βελτίωση των συνθηκών της κοινωνίας έχει ύψιστη. Αυτό είναι που μας δίνει ενέργεια και όρεξηγια να συνεχίζουμε ενάντια στις προκλήσεις.
Τα χρήματα είναι απολύτως απαραίτητα για το κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα, για όσα θέλουμε να πετύχουμε ως εταιρία και ως άνθρωποι ξεχωριστά. Η στάση μας απέναντι στα χρήματα, μπορεί να συνοψιστεί στην ακόλουθη πρόταση:

Δεν φτιάχνουμε ταινίες για να βγάζουμε λεφτά, βγάζουμε λεφτά για να φτιάχνουμε περισσότερες ταινίες.

Walt Disney

Όλοι μας εδώ, εργαζόμαστε για κάτι παραπάνω από έναν μισθό. Εργαζόμαστε για να συνεισφέρουμε στην κοινωνία, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, έχοντας ως εργαλείο τις γνώσεις μας και τη θέληση για έναν καλύτερο κόσμο.

Το modus vivendi μας

Η διαφάνεια από και προς όλους είναι κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Όντας και οι ίδιοι καταναλωτές και εθελοντές, ξέρουμε πόσο ζωτική σημασία έχει να γνωρίζουμε τι γίνεται στο παρασκήνιο. Είμαστε σκεπτικιστές σε πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Για αυτό ακριβώς προσπαθούμε να ελέγχουμε με τα μέσα που διαθέτουμε τον προορισμό της κάθε δωρεάς.
Επενδύουμε χρόνο στην απλοποίηση της πλατφόρμας σχεδιαστικά. Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να μπορούμε να την χρησιμοποιούμε για κάνουμε μια συνεισφορά σε κάποια οργάνωση με κάθε ηλεκτρονική μας αγορά. Εύκολα.
Επενδύουμε χρόνο στην ασφάλεια των δεδομένων. Χρησιμοποιούμε τεχνικές προγραμματισμού που πληρούν τα πιο απαιτητικά πρότυπα για να διασφαλίσουμε πως όλα δουλεύουν ρολόι.
Βρισκόμαστε σε μαραθώνιο και όχι σε sprint. Όσο μακριά και αν είναι ο στόχος μας, ο μόνος τρόπος για να πάμε εκεί είναι βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο – κάθε μέρα. Αφιερώνοντας τον κατάλληλο χρόνο, κανένα πρόβλημα δεν είναι αξεπέραστο.
Εκτιμάμε την καλή επικοινωνία. Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των καλών σχέσεων και ειδικά αυτών που είναι εξ αποστάσεως. Επικοινωνούμε όσο γίνεται περισσότερο επειδή πιστεύουμε πως η επικοινωνία είναι το οξυγόνο μιας εταιρίας. Όταν οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, οι διαφορές σπάνια επιβιώνουν.

Ενδιαφερόμαστε

Το να συμπεριφερόμαστε σε όλους με σεβασμό είναι ο τρόπος με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Συμπεριφερόμαστε στους χρήστες όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται. Συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους των οργανώσεων όπως συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας, σαν ισότιμα μέλη μιας οικογένειας.
Οι στόχοι μας έχουν μείνει οι ίδιοι για πολύ καιρό: να διασκεδάζουμε, να παραδίδουμε εξαιρετικές εργασίες, να χτίζουμε ένα μοναδικό προϊόν στην αγορά, να δίνουμε προσοχή στις λεπτομέρειες, να συμπεριφερόμαστε σωστά στους συνανθρώπους μας, να λέμε την αλήθεια, να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, να μοιραζόμαστε και να συνεχίζουμε να μαθαίνουμε.
Πιστεύουμε πολύ στο «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Δεν ξοδεύουμε ποτέ παραπάνω από όσα έχουμε και δεν κάνουμε έξοδα σε ασήμαντα πράγματα. Είμαστε εδώ για να μείνουμε. 

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σου

Αν έχεις κάποια γενική απορία, στείλε μας ένα email στο [email protected] και θα σου απαντήσουμε μέσα σε μια ημέρα.
Αν είσαι από κάποια οργάνωση και έχεις απορίες, τότε έλα σε επαφή με την Ειρήνη Δαμιανάκη στο [email protected] και με χαρά θα σου απαντήσει.

Αν θέλεις να συμμετέχεις και εσύ στην προσπάθεια, περιμένουμε το βιογραφικό σου στο [email protected]

Για να μαθαίνεις τα νέα των οργανώσεων αλλά και τα δικά μας, ακολούθησε μας στο Facebook ή και στο Instagram.

Αν βρέθηκες τυχαία εδώ, καλή διαμονή. Αν όμως θέλεις να στηρίξεις μια οργάνωση με κάθε ηλεκτρονική σου αγορά τότε κάνε την εγγραφή σου και εγκατάστησε τον ηρωικό ενθυμητή.

Δεν κοστίζει τίποτα ωστόσο αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου.

Σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου! Γίνε τώρα ένας ήρωας

Αν σου άρεσε μοιράσου το

About The Author

Leave A Comment?