“Τα πλακάκια που μιλάνε” του Visit Agiasos

Πάμε να τα ανακαλύψουμε;
Συναντήστε “τα πλακάκια που μιλάνε” και παίξτε το παιχνίδι τους!

Τι συμβαίνει όταν παντρεύει κανείς τα ταιριαστά ετερώνυμα της τεχνολογίας και της παράδοσης; Δημιουργεί μια φρέσκια, εναλλακτική και πολύτιμη υπηρεσία, που περιγράφει τη μοναδικότητα ενός κτιρίου στο κινητό μας!

Αυτό το πάντρεμα έκανε, λοιπόν, το Visit Agiasos για το βλουγμένο μας χωριό και τους θησαυρούς του. Δημιουργώντας “τα πλακάκια που μιλάνε” κατάφεραν να “σερβίρουν” την ιστορία αυτού του μοναδικού τόπου σε μερικά κομμάτια πυλό!

Σκορπισμένα στην Αγιάσο Λέσβου και τοποθετημένα από το Visit Agiasos σε 26 κτίρια ιστορικής σημασίας, βρίσκονται τα “πλακάκια που μιλάνε”. Αυθεντικά δημιουργήματα, το καθένα μοναδικό και φτιαγμένο στο χέρι από αγγειοπλάστες και ζωγράφους της Αγιάσου με σχέδια και μοτίβα εμπνευσμένα από τη φύση και την λαογραφική τέχνη του χωριού, απεικονίζουν εναλλακτικά την παράδοση και ιστορία της Αγιάσου.

Σε κάθε πλακάκι είναι τοποθετημένο ένα QR code, ή αλλιώς ψηφιακή ετικέτα, όπου όταν τη σκανάρετε αποκτάτε πρόσβαση στον δικό σας προσωπικό τουριστικό οδηγό μέσα από την ιστοσελίδα του Visit Agiasos!

Με ποικιλία οπτικοακουστικού υλικού για το κτίριο, την ιστορία του, αλλά και εναλλακτικά μονοπάτια πορείας μέχρι το επόμενο ιστορικό σημείο, αυτός ο αυτόνομος ψηφιακός ξεναγός σας προσφέρει μια φρέσκια αίσθηση ξενάγησης ενός χωριού που έχει τόσα να πει. Έτσι, οι ζωγραφιές στο χέρι, ζωντανεύουν για να διηγηθούν την ιστορία του τόπου.

Με τη χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, έχει πλέον αναβαθμιστεί ο ψηφιακός ξεναγός, ώστε να είναι προσβάσιμος και σε ανθρώπους με οπτική αναπηρία αλλά και να υποστηρίζει τη λειτουργία στα Αγγλικά. Εμπλουτίσαμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσθέτοντας επιπλέον εποπτικό και πληροφοριακό υλικό, παρέχοντας έτσι μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ξενάγησης.

Γνωρίστε το Visit Agiasos και το όραμά μας για την Αγιάσο

Το Visit Agiasos ΑΜΚΕ, είναι ένας κοινωνικός φορέας (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία). Μαζί με τη βοήθεια των ντόπιων εθελοντών μας στην Αγιάσο, διοργανώνουμε όλο το χρόνο εκδηλώσεις με στόχο την προβολή του χωριού με πρωτοποριακούς τρόπους.

Θέλουμε να προσκαλέσουμε ταξιδιώτες στην Αγιάσο και να τους επικοινωνήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία μας. Έτσι, μέσα από εναλλακτικές δράσεις, πάντα με σεβασμό στην αυθεντικότητα και τα έθιμα του τόπου μας, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μια νέα προσέγγιση στον τουρισμό.

Κυρίαρχο στοιχείο του οράματος του φορέα αποτελεί η μέριμνα για τη βελτίωση, συντήρηση και μέγιστη χρήση των δομών και υποδομών του χωριού, με την επιδίωξη οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των κατοίκων να συνδυάζουν την αυθεντικότητα του τόπου με καινοτόμες πρακτικές.

Έτσι, συνδυάζοντας την αγάπη για την παράδοση και τις πρωτοποριακές λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, δημιουργήσαμε τα Πλακάκια που Μιλάνε”. Γι αυτό, είμαστε περήφανοι να δηλώνουμε πως η Αγιάσος πρωτοπορεί, καλωσορίζοντάς σας με τρόπο διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακά δημιουργικό. Σας περιμένουμε να τον ανακαλύψετε!

Ζήστε μια αυθεντική εμπειρία αναζωογόνησης στην Αγιάσο

Μάθετε ό,τι γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι για κάθε σημαντικό κομμάτι του χωριού και εκπλαγείτε από την ενδιαφέρουσα ιστορία του. Ζήστε αξέχαστες στιγμές με την οικογένειά σας και παίξτε ένα παιχνίδι “κρυμμένου θησαυρού”, ανακαλύπτοντας όλα τα πλακάκια με τις πολύτιμες πληροφορίες τους! Κάντε την εκδρομή σας πραγματικά ξεχωριστή βιώνοντας μια αλλιώτικα παραδοσιακή εμπειρία στην Αγιάσο Λέσβου!

Για περισσότερες καινοτόμες δράσεις επισκεφτείτε το website μας visitagiasos.gr!

Αν σου άρεσε μοιράσου το

About The Author

Leave A Comment?