Το καλοκαίρι φτάνει σιγά—σιγά προς τη δύση του, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις βόλτες σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα με είδη γραφικής ύλης και σχολικά, την ηλεκτρονική αναζήτηση προϊόντων, αλλά και την απαιτούμενη εκκαθάριση από τα «απομεινάρια» της προηγούμενης χρονιάς. Αναμφίβολα, τη δεδομένη χρονική στιγμή το μεγαλύτερο βάρος πέφτει σε γονείς και κηδεμόνες που σπεύδουν με λίστες (ή και χωρίς!) να αγοράσουν τα πιο ξεχωριστά σχολικά για τα παιδιά τους. Για κάποιους η διαδικασία είναι πέραν του δέοντος ευχάριστη, για κάποιους άλλους πιο αγχωτική. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, στο άρθρο «Επιστροφή στα θρανία: Ένας οδηγός επιβίωσης» θα μοιραστούμε μαζί σου διάφορες συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών και θα σου προτείνουμε ποικίλα ηλεκτρονικά καταστήματα για να ανανεωθείς εν όψει της νέας σχολικής, ακαδημαϊκής ή και επαγγελματικής χρονιάς!

Η εκκαθάριση
Το πρώτο βήμα πριν προβούμε σε νέες αγορές είναι να δούμε τι έχουμε ήδη και παράλληλα, να κάνουμε μια λίστα με αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε. Με αυτό θα καταφέρουμε αφενός, να έχουμε έναν τακτοποιημένο και καθαρό χώρο και αφετέρου, να αποφύγουμε άσκοπες δαπάνες. Δεν ξεχνάμε ότι, κάτι που φαίνεται «άχρηστο» σε εμάς μπορεί να είναι σημαντικό για κάποιον άλλον, οπότε φροντίζουμε να δωρίζουμε τα πράγματά μας σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη ή σε φίλους και αδέλφια. Η ανανέωση είναι κυρίως ψυχολογική και λιγότερο υλική!
Οι λίστες
Η αγαπημένη συνήθεια των control-freak ατόμων! Δημιουργία ατελείωτων λιστών, από τα ψώνια του σούπερ-μάρκετ μέχρι τα καθημερινά γεύματα. Ωστόσο, η λίστα με τις νέες αγορές δεν θα μπορούσε να λείπει από το άρθρο «Επιστροφή στα θρανία: Ένας οδηγός επιβίωσης». Συνήθως, τα σχολικά αγοράζονται σε δύο δόσεις. Πρώτα, τα πιο συνηθισμένα, όπως τσάντες, κασετίνες, μολύβια και όλα τα συναφή και έπειτα, τα πιο συγκεκριμένα είδη που ζητάει ο/η κάθε δάσκαλος/α. Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία της λίστας αποτελεί πρακτική κυρίως στα δημοτικά σχολεία, όπου πρόκειται για μικρά ηλικιακά παιδιά, ενώ σε γυμνάσια, λύκεια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η αγορά σχολικών συνιστά μια διαδικασία ελεύθερης επιλογής.

Τα καταστήματα
Μετά τη λίστα, σειρά έχει το κατάστημα! Εμείς θα σου προτείνουμε ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία μπορείς να τσεκάρεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Με τις ηλεκτρονικές αγορές έχεις αμέτρητες επιλογές και φυσικά, τη δυνατότητα να στηρίζεις όποια οργάνωση επιθυμείς εσύ!
Α)Για αθλητικά είδη, είδη hobby και οργάνωσης, σχολικά, παιχνίδια και gadgets:
α) Z-mall
β) EasyU
γ) Etoy
Β) Για λογοτεχνικά βιβλία, σχολικά βοηθήματα ή γραφική ύλη:
α) Public
β) Dioptra
γ) Greekbooks
δ) Kaktos

- Η YouBe-List: Πέρα από τα καθιερωμένα σχολικά, οι δικές μας προτάσεις περιλαμβάνουν τα εξής: Αρχικά, ένα ημερολόγιο-ατζέντα για να παραμένουμε οργανωμένοι και να προγραμματίζουμε τις υποχρεώσεις μας. Στη συνέχεια, ένα ηλεκτρονικό προϊόν (υπολογιστή ή τάμπλετ) γιατί η πανδημία μας απέδειξε περίτρανα ότι χωρίς την τεχνολογία μπορεί να χαθεί κάθε επαφή με την εκπαίδευση.
Στα παραπάνω ηλεκτρονικά καταστήματα υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια! Επίσης, αντί για τις πλαστικές διαφάνειες, προτείνουμε για την αποθήκευση του εκπαιδευτικού υλικού χάρτινους μεγάλους φακέλους γραφείου. Πρώτον, έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, δεύτερον, μας βοηθούν να είμαστε περισσότερο οργανωμένοι, αφού συγκεντρώνουμε το υλικό σε ένα αντικείμενο που τοποθετείται πάνω στο γραφείο και όχι σε σκόρπιες διαφάνειες και τρίτον, αντικαθιστούμε το πλαστικό με οικολογικό/ανακυκλώσιμο χαρτί! Τέλος, είναι πάντα χρήσιμος πάνω στο γραφείο μας ένας πίνακας ανακοινώσεων, στον οποίο θα «καρφιτσώνουμε» τις προτεραιότητές μας και τις άμεσες υποχρεώσεις μας.
Ευχόμαστε σε όλους μια καλή σχολική χρονιά και καλή αρχή σε κάθε νέο επαγγελματικό, εκπαιδευτικό ή προσωπικό βήμα!
Για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει, μπορείς να τσεκάρει τη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα εδώ και να διαλέξεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!
Leave A Comment?