World of Difference

Το πρόγραμμα του ιδρύματος Vodafone, World of Difference , δίνει την ευκαιρία στους νέους που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν, να εργαστούν έως και 6 μήνες στην ΜΚΟ της επιλογής τους. Μέσα από αυτό ενισχύονται τόσο οι επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες. Από την άλλη πλευρά, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην κοινωνία με το έργο τους.

World of Difference
World of Difference

Το Ίδρυμα Vodafone υποδέχεται τους φετινούς νικητές του 12ου κύκλου του προγράμματος World of Difference. Οι νικητές θα αξιοποιήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες και συνεπώς, μέσα από 10 καινοτόμα project και ιδέες, θα προσφέρουν στην Κοινωνία των Πολιτών.

Η προστασία του πλανήτη, η αντιμετώπιση της αστεγίας, η εξάλειψη στερεοτύπων, η καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, η παροχή ακαδημαϊκού προσανατολισμού, η  εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, η προαγωγή της υγείας, καθώς και η εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης για την υποστήριξη άλλων ΜΚΟ βρέθηκαν στο επίκεντρο του φετινού κύκλου.  

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, οι φετινοί νικητές του προγράμματος – ηλικίας 18 έως 35 ετών- κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Ξεχώρισαν για την εφευρετικότητα και την καινοτομία τους ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις, εξασφαλίζοντας μια θέση στο πρόγραμμα. Το Ίδρυμα Vodafone θα καλύψει τόσο τον μισθό όσο και τις εργοδοτικές τους εισφορές διαρκώς για διάστημα έξι μηνών.

Η δήλωση της υπεύθυνης του Ιδρύματος Vodafone  

«Για όλους εμάς στο Ίδρυμα Vodafone, η τεχνολογία και η καινοτομία είναι τα βασικά εργαλεία για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισότιμη χωρίς διακρίσεις. Θεωρούμε πως η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος αυτού και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μέσα από το πρόγραμμα World Of Difference στηρίζουμε τους νέους που επιθυμούν να συμβάλλουν και εκείνοι στην επίτευξη του σκοπού αυτού. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, με χαρά τους δέκα νέους που θα εργαστούν στον ΜΚΟ της επιλογής τους και θα δημιουργήσουν τεχνολογικά εργαλεία που θα δημιουργήσουν κοινωνικό αντίκτυπο», δήλωσε σχετικά η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone.

Συγκεκριμένα, οι φετινοί 10 νικητές του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:

Ζωή Ασημακοπούλου – Project Manager στο Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία – ΦΡΟΝΤΙΖΩ

Θα δημιουργήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα μαθημάτων «e-Σχολείο Μακροχρόνιας Φροντίδας». Συγκεκριμένα η πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας να εκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονες θεματικές αναφορικά με τη φροντίδα ηλικιωμένων και την άνοια.

Αλέξανδρος Βεζυράκης – Επιστημονικός Συνεργάτης στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ

Θα αναλάβει την ολοκληρωμένη επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων του Οργανισμού με τη βοήθεια Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών. Σκοπός να ληφθούν στοχευμένα μέτρα και να υλοποιηθούν δράσεις σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο. Κατά συνέπεια, αυτές θα μετριάσουν και θα εξαλείψουν το φαινόμενο τραυματισμού και θανάτου των άγριων ζώων.

Σταύρος Ραφαήλ Γιουβάννης – Εκπαιδευτής νέων και δημιουργός ψηφιακού περιερχομένου στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία

Θα δημιουργήσει μια online καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  γύρω από τα θέματα της αποδοχής του άλλου χωρίς διακρίσεις φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή καταγωγής. Ειδικότερα, η καμπάνια θα απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχοντας, δηλαδή, ως απώτερο στόχο την αποδοχή της ετερότητας.

Ελευθερία Γκέκου – Social Media Manager στο YouBeHero

Θα σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή στρατηγική για τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων του Οργανισμού. Η στρατηγική θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  YouBeHero. Επιπλέον και στην ενίσχυση του δικτύου των σταθερών δωρητών των ελληνικών κοινωφελών οργανώσεων.

Ανδρέας Κουβαράς– Digital Media Manager στο MKO Eyes of Light

Θα εκσυγχρονίσει το έργο του Eyes of Light, ενθαρρύνοντας, ειδικότερα, ακόμα περισσότερους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, να αντιμετωπίσουν τη νόσο με μια πιο θετική ματιά. Αναλτικότερα, μέσα από τη διαχείριση των ψηφιακών μέσων του Οργανισμού αλλά και την ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας και της βάσης δεδομένων του, θα προάγει, συνεπώς, τη θεραπευτική ενέργεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Έρρικα Λυμπούση – Communication and Dashboard analyst στη ΜΚΟ ITHACA

Μέσα από τη δημιουργία του λογισμικού – dashboard, η Ithaca στοχεύει να συγκεντρώσει τον αντίκτυπο του έργου και όλων των δράσεων που πραγματοποιεί για την ενσωμάτωση των αστέγων. Στόχος είναι να εξοικονομηθεί ποιοτικός χρόνος, να βελτιστοποιηθούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες, να δημιουργηθούν νέες. Και φυσικά μέσω της επικοινωνίας του έργου της Ithaca, να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αστεγίας.

Αλέξανδρος Μπενετάτος – Project Coordinator στον Οργανισμό Unique Minds

Στοχεύει στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας του Οργανισμού και στη δημιουργία μιας έξυπνης πλατφόρμας παροχής ακαδημαϊκού προσανατολισμού για μαθητές. Η πλατφόρμα έχει στόχο την καλύτερη καθοδήγησή τους για την επιλογή του αντικειμένου σπουδών που τους ταιριάζει.

Φιλώτας Γεώργιος Νιάρχος – Actions and Community Manager στη WE4ALL

Θα αναλάβει την ανάπτυξη του δικτύου των εθελοντών της Οργάνωσης, μέσα από τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας. Ειδικότερα, θα διευκολύνει τους νέους να δηλώνουν συμμετοχή στις περιβαλλοντικές δράσεις που εκείνοι επιθυμούν. Και ο απώτερος σκοπός του έργου είναι η αύξηση του ποσοστού δενδροφυτεύσεων στη χώρα μας.

Εντβιονέλα Πατσάνι – Digital Communications and Fundraising Officer στην ΑΜΚΕ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

Θα προχωρήσει στη δημιουργία μιας ψηφιακής καμπάνιας crowdfunding. Συνεπώς, κάθε πολίτης θα μπορεί να συνεισφέρει στο έργο του Οργανισμού. Με αποτέλεσμα να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις δράσεις που υλοποιεί σχετικά με την προαγωγή της υγείας της μητέρας και του βρέφους.

Στέλιος Φετάνης– Project Manager στον Οργανισμό The E square Project

Θα αναλάβει επικεφαλής της δράσης Simply Economics. Συγκεκριμένα, στοχεύει μέσα από τη χρήση εργαλείων ψηφιακής τεχνολογίας, να εξοικειώσει του κοινό με διάφορους οικονομικούς όρους. Έτσι συμβάλλει, δηλαδή, στην εξάλειψη του οικονομικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας. Επομένως, το πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα δημιουργηθεί και συνεπώς, θα χρησιμοποιηθεί και ως εκπαιδευτικό υλικό.

Γνωρίστε τους νέους νικητές και το έργο που έχουν αναλάβει εδώ.

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Εδώ και 30 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone προσφέρει από το 2002. Υποστηρίζει δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 19 χρόνια δραστηριοποίησής του, μάλιστα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 φορείς και Οργανισμούς. Επιπρόσθετα, μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 670.000 πολίτες. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, δηλαδή,ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων. Ακόμα, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το DreamLab app για την αντιμετώπιση του COVID-19. Και φυσικά, το πρόγραμμα World of Difference για ευκαιρίες κοινωνικής απασχόλησης σε νέους.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook – https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q

Instagram – https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

Αν σου άρεσε μοιράσου το

About The Author

Leave A Comment?